Soalan Lazim

Soalan yang selalu ditanya oleh pelanggan kami

Sticker Nama Cutting sesuai namanya diproduksi menggunakan mesin cutting tanpa dicetak, proses production iaitu dengan memotong bahan sticker sesuai dengan bentuk tulisan atau huruf, sedangkan Label Nama Printing dan Label Nama Print and Cut dihasilkan dengan menggunakan mesin print ecosolvent yang mencetak nama pada bahan vinyl semi plastik, salah satu contohnya adalah Label Nama Printing Waterproof ini.

Jika Label Nama Printing memiliki bentuk sticker persegi, bulat atau bentuk lainnya Label Nama Print and Cut memiliki bentuk berpola yang mengikuti model nama kerana bahagian pinggirnya dicutting setelah dicetak.

Bahan yang digunakan Stiker Nama Cutting adalah scotlight reflektif, bahan tersebut memiliki karakter berpendar ketika terkena sinar lampu atau cahaya. Sedangkan bahan yang digunakan Label Nama Printing dan Label Nama Print and Cut adalah vinyl semi plastik. Scotlight reflektif atau vinyl sama-sama anti air dan mempunyai daya tampal yang kuat.

Tempoh penyiapan pesanan bergantung kepada berapa banyak pesanan dan jenis produk yang dipesan, untuk pemesanan Sticker Nama Waterproof  memerlukan waktu 1-2 hari kerana penghasilannya yang cukup sulit, berbeza dengan Label Nama Waterproof yang proses penyiapannya mungkin lebih cepat, jika pesanan dilakukan sebelum pukul 3.00 PM maka akan dikirim pada hari yang sama.

Boleh, kami membuka kerjasama dengan siapa saja yang ingin menjadi reseller atau dropshiper sticker nama. Persyaratannya mudah iaitu dengan melakukan pesanan 10 paket nama dengan harga normal, pesanan berikutnya  setiap reseller atau dropshiper akan mendapatkan harga khusus dengan diskaun hingga 25%, silakan hubungi kami untuk informasi lebih lanjut mengenai hal ini.